Utisci naših učesnika sa treninga “Present Simple Future Perfect”

Kao i svaki projekat, naravno i ovaj smo započeli upoznavanjem na jedan kreativan način. Okupljeni u dvorištu, svako od učesnika je opisao sebe na četiri načina, od toga tri su istina a jedan laž. To je naizgled samo obična igra, ali ustvari na ovaj način svako može da upozna malo bolje sebe samog.

Svaki dan je bio interesantan, na drugačiji način. Obrađivali smo različite teme iz života. Teme za koje na prvi pogled svi mislimo da znamo i da smo upoznati sa tim, a tek onda kad uđemo malo dublje u razmišljanje shvatimo koliko jos toga ima da se nauči. Na primer, na mene je ostavila utisak tema o govoru tela, koliko je kontakt očima važan u toku razgovora. Kroz par vežbi naučili smo da pokreti, mimika, osmeh, pa čak i odeća, odnosno kako smo odeveni, utiče na to da se ljudi bolje razumeju. Isto tako, zanimljivo je bilo kad smo imali priliku da vidimo na koji način su snimljene neke od najpoznatijih scena iz popularnih filmova, i koliko je u svemu tome muzika značajan faktor. Nakon toga smo mogli kroz vežbu da se upoznamo malo bolje sa snimanjem videa, klipova, više scena koje kasnije spajamo u jedan film. Još jedna zanimljiva aktivnost koju smo radili prvog i poslednjeg dana je to da svako zalepi jedan čist papir sebi na leđa, a ostali učesnici upisuju svoje mišljenje. Na kraju smo svi mogli zaključiti da se mišljenja ne razlikuju puno, odnosno prva impresija je itekako bitna i istinita.

Ceo projekat je osmišljen da privuče pažnju učesnika, teme su bile interesantne, učili smo jedni od drugih, delili svoja predhodna iskustva, sve pohvale za trenere koji su se potrudili da kvalitetno iskoristimo svoje vreme.

Milica Paljić

[robo-gallery id="1225"]